Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse

I forbindelse med omlegging av nettsidene til Forskningsrådet, vil det ikke være mulig å opprette nye søknader i perioden 5. april til 15. mai. Allerede opprettede søknader kan likevel sendes inn i den aktuelle perioden og Mitt nettsted fungerer ellers som normalt. Hvis din bedrift planlegger å sende inn en søknad i løpet av april/begynnelsen av mai, må du derfor opprette denne før 5. april.

Forside > Prosjekteksempler > Transport

Transport

Mange av prosjektene i sektoren for transport handler om å utvikle smarte løsninger for logistikk, om miljøvennlig drivstoff eller ladeteknologi for kjøretøy, og om effektiv vareproduksjon for produkter i dette segmentet.

Prosjektene har en stor grad av tverrfaglighet, og om lag halvparten av prosjektene handler om å utvikle nye eller bedre tjenester for transport av personer og gods. IKT er også en viktig generisk teknologi for utvikling av varer, tjenester og effektive prosesser i næringen.

SkatteFUNN - Transport 2015 PDF - 266 KB

Bruk av IKT på nye måter og nye områder er viktige problemstillinger for å muliggjøre nye varer, tjenester og produksjonsprosesser i transportsektoren. (Illustrasjonsfoto: Shutterstock)Andre relevante programmer i Forskningsrådet

Næringslivets transporter og ITS (SMARTRANS)
Maritim virksomhet og offshore operasjoner (MAROFF)

Nærings-ph.d (NAERINGSPHD)
Regionale forskningsfond

 

Publisert: 11.10.2013