Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse

I forbindelse med omlegging av nettsidene til Forskningsrådet, vil det ikke være mulig å opprette nye søknader i perioden 5. april til 15. mai. Allerede opprettede søknader kan likevel sendes inn i den aktuelle perioden og Mitt nettsted fungerer ellers som normalt. Hvis din bedrift planlegger å sende inn en søknad i løpet av april/begynnelsen av mai, må du derfor opprette denne før 5. april.

Forside > Prosjekteksempler > Kultur og underholdning

Kultur

Mer enn hvert tredje kulturprosjekt i SkatteFUNN kommer fra bedrifter i Oslo. Lyd, bilde, spillutvikling og digitale kulturprodukter og -tjenester er blant problemstillingene.

SkatteFUNNs kulturprosjekter befinner seg i skjæringsfeltet mellom ulike fagdisipliner, og de aller fleste av problemstillingene har en teknologikomponent i seg. Særlig IKT er viktig for utvikling av nye varer, tjenester og produksjonsmåter innenfor denne sektoren.

Det tematiske spennet er stort, fra musikkhandel på nye måter, via avansert spillutvikling og moderne TV-systemer, til ledelsesmetoder ved hjelp av kulturhistorie og teater. Utvikling av utstyr for sport og fritid finner vi også mange problemstillinger knyttet til.

Nesten alle kulturprosjektene i SkatteFUNN handler om eksperimentell utvikling, og bedriftene i sektoren kjøper lite tjenester fra godkjente Forsknings- og utviklingsinstitusjoner. Bedriftene i kulturporteføljen er små og mellomstore.

SkatteFUNN - Kultur og underholdning 2015 PDF - 107 KB
 

Hovedtyngden av kulturprosjkektene i SkatteFUNN kommer fra bedrifter i Oslo (Illustrasjonsfoto: Cumulus/Forskningsrådet) #TEXT#

Andre relevante programmer i Forskningsrådet

Brukerstyrt Innovasjonsarena (BIA) 
Virkemidler for regional FoU og Innovasjon (VRI) 
Regionale forskningsfond

Sist oppdatert: 11.09.2018
Publisert: 11.10.2013