Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse

I forbindelse med omlegging av nettsidene til Forskningsrådet, vil det ikke være mulig å opprette nye søknader i perioden 5. april til 15. mai. Allerede opprettede søknader kan likevel sendes inn i den aktuelle perioden og Mitt nettsted fungerer ellers som normalt. Hvis din bedrift planlegger å sende inn en søknad i løpet av april/begynnelsen av mai, må du derfor opprette denne før 5. april.

Forside > Prosjekteksempler > Reiseliv og turisme > ReiselivOgTurisme_XXLofoten
Reiseliv og turisme

XXLofoten vil gjøre Nord-Norge til en kongressdestinasjon

Allerede nå kan du oppleve svært mye.

XXLofoten arrangerer blant annet en 3,2 mil lang svømmetur langs Lofoten.

XXLofoten har vunnet den prestisjefulle Reiselivsprisen og ble årets reiselivsbedrift 2012, for sitt bærekraftige konsept og sine meningsfulle opplevelser til et bredt marked. Bedriften er en totalleverandør på forretnings- og arrangementsturisme i Lofoten. I sommerhalvåret arrangerer XXLofoten blant annet en 3,2 mil lang svømmetur langs øyrekken. Nå ønsker selskapet å løfte Lofoten opp på det internasjonale kongressmarkedet.

En utfordring for selskapet er at kongressmarkedet er nytt for regionen. For å nå opp internasjonalt må XXLofoten finne en måte å knytte ulike aktører i regionen sammen. De så for seg at et helhetlig verktøy kunne være løsningen, og gjennom SkatteFUNN-prosjektet til XXLofoten er de godt i gang med å utvikle løsninger og software for integrering av data på tvers av reiselivsaktører.

En annen utfordring XXLofoten sto overfor i SkatteFUNN-søknaden sin var å skille prosjektet klart fra daglig drift. For å utvikle velfungerende programvare ble gjentakelser og utprøving i egen virksomhet tidlig viktig. I den forbindelsen lå prosjektarbeidet tett inntil bedriftens daglige arbeid. Men med tanke på at den type utprøving var nødvendig for å få til en realistisk test, ble prosjektet godkjent.

Kompetanseaktører som har vært involvert i kunnskapsarbeidet er Nordlandsforskning, Mimir, Nofima, Universitet Nordland og Høgskolen i Bodø, gjennom blant annet VRI-programmet Nordland og ARENA-prosjektet «Innovative opplevelser».

Sammen med andre offentlige støtteordninger som VRI og ARENA, har SkatteFUNN støttet XXLofoten AS og en rekke samarbeidspartnere i kunnskapsarbeidet for å utvikle et helhetlig Nord-Norgetilbud til det internasjonale kongressmarkedet. Dette arbeidet innebærer ny kunnskap om logistikk- og kommunikasjonsløsninger på tvers av aktører i regionen, og videreføres i nye prosjekter.

Publisert: 23.12.2013