Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse

I forbindelse med omlegging av nettsidene til Forskningsrådet, vil det ikke være mulig å opprette nye søknader i perioden 5. april til 15. mai. Allerede opprettede søknader kan likevel sendes inn i den aktuelle perioden og Mitt nettsted fungerer ellers som normalt. Hvis din bedrift planlegger å sende inn en søknad i løpet av april/begynnelsen av mai, må du derfor opprette denne før 5. april.

Kultur og underholdning

Spillsjanger - skrekk fra et nytt perspektiv!

Krillbite Studio spiller på frykten bare et barn kan kjenne på.

Krillbite Studio AS har fått SkatteFUNN-finansiering for å utforske en annerledes tilnærming til skrekkspillsjangeren, der du ser omgivelsene fra en toårings perspektiv.

Målet med Krillbites SkatteFUNN-prosjekt Among the Sleep var å lage et innovativt førstepersons grøsserspill hvor spilleren opplever frykt gjennom et barns øyne. Spillet bygges rundt barns fysiske og psykologiske potensial og adferd. Resultatet er en intens spillopplevelse som vil få den mest blaserte skrekk-spiller til å gyse.                                                                                                        

I Among the Sleep spiller Krillbite på frykten bare et barn kan kjenne på. Dagligdagse lyder i huset kan, i et barns ører, bli fryktelig skremmende, og vaskemaskinen på vaskerommet blir et fryktinngytende monster. Noe som også spiller en viktig rolle i dette er hvorfor barnet opplever det slik, og hva som er den underliggende årsaken til barnets oppfatning av virkeligheten.

- Gjennom Among the Sleep har vi fått muligheten til å utforske ett perspektiv jeg aldri har sett før i spill. Tilbakemeldingene har vært overveldende, og spesielt brev fra småbarnsforeldre som beskriver det som en sterk og positiv opplevelse, sier Ole Andreas Jordet, CEO fra Krillbite Studio AS.

Ved å begrense perspektivet i spillet til det en toåring kan se, har Krillbite gitt spillerne en unik og utfordrende opplevelse. Dette, samt et utvisket skille mellom fantasi og virkelighet, er elementer som brukes til å skape en skremmende spillopplevelse.

I tillegg til finansieringen fra SkatteFUNN, har Krillbite Studio fått støtte fra Innovasjon Norge og Norsk filminstitutt. De har også gjennomført en vellykket kickstarter-kampanje med forhåndssalg av spillet.

Krillbite Studio har laget et innovativt førstepersons grøsserspill hvor spilleren opplever frykt gjennom et barns øyne. (Foto: Krillbite Studio AS)

Skrevet av:
Martine Helene Svanevik / Norges forskningsråd
Publisert: 02.07.2015