Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse

I forbindelse med omlegging av nettsidene til Forskningsrådet, vil det ikke være mulig å opprette nye søknader i perioden 5. april til 15. mai. Allerede opprettede søknader kan likevel sendes inn i den aktuelle perioden og Mitt nettsted fungerer ellers som normalt. Hvis din bedrift planlegger å sende inn en søknad i løpet av april/begynnelsen av mai, må du derfor opprette denne før 5. april.

Forside > Prosjekteksempler > Miljø > Miljø_RepantRVM_Systems_smartdrop
Miljø

Smartdrop pantemaskin

Maskinen hindrer glass i å knuse og emballasje i å hope seg opp og lage kork.

Drammensbedriften RVM Systems AS (tidligere Repant ASA) har utviklet "Smartdrop", en kompakt pantemaskin for små butikker som ikke har plass til en tradisjonell pantemaskin. Drikkeemballasjen slippes ned i et hull, hvor den skånsomt blir ledet nedover og plassert i bunnen av kontaineren. Denne transporteringsmetoden hindrer glass i å bli knust og emballasjen i å hope seg opp og lage kork. Smartdrop-teknologien er patentert.

- Pantemaskinen er enkel i sin funksjon, og betydelig billigere å produsere enn våre øvrige modeller, til tross for at en fortsatt har et kraftig grafisk brukergrensesnitt med berøringsskjerm. Dette sier prosjektansvarlig og daglig leder i RVM Systems, Gudmund Larsen. Ifølge Larsen er pantemaskinen svært konkurransedyktig, og bedriftens distributør i Argentina og Chile har bestilt 100 stk. hvorav ca. 50 allerede er levert.

- At maskinen er salgbar i Sør-Amerika, bekrefter at vi har lykkes med å utvikle en maskin med lav kostpris, noe som var en del av hovedmålet, fortsetter Larsen. For et lite selskap som RVM Systems (13 ansatte), er støtten fra SkatteFUNN en meget viktig brikke for å klare å gjennomføre nødvendig ny- og videreutvikling av våre produkter. Uten denne støtten vil vi bli akterutseilt av konkurrenter med sterkere økonomi enn oss, avslutter han.

RVM Systems AS har hatt prosjekter i SkatteFUNN fra ordningen var ny i 2002.

Bedriften stilte ut en av sine pantemaskiner på Shop Nordic 2016 i Stockholm i april 2016.

Smartdrop er kompakt, miljøvennlig og velegnet til små butikklokaler. Maskinen hindrer glass i å knuse og emballasjen i å hope seg opp og lage kork. (Illustrasjon: RVM Systems AS)

Kontaktperson i RVM Systems:

Gudmund Larsen
gudmund.larsen@repant.com
Tlf. 91168715

Skrevet av:
Eva Elisabeth Haugen / Forskningsrådet
Publisert: 03.05.2016