Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse

I forbindelse med omlegging av nettsidene til Forskningsrådet, vil det ikke være mulig å opprette nye søknader i perioden 5. april til 15. mai. Allerede opprettede søknader kan likevel sendes inn i den aktuelle perioden og Mitt nettsted fungerer ellers som normalt. Hvis din bedrift planlegger å sende inn en søknad i løpet av april/begynnelsen av mai, må du derfor opprette denne før 5. april.

Forside > Prosjekteksempler > Annet > Annet_Kahoot
Annet

SkatteFUNN-bedriften Kahoot! skaper interaktive klasserom

Med støtte fra SkatteFUNN har Kahoot! AS utviklet en interaktiv læringsplattform.

Ved å bruke Kahoot! kan elever dele innhold og spille sammen med andre både lokalt og globalt. Målet med læringsplattformen er å gjøre læring gøy og engasjerende. Plattformen er utviklet i Norge og Storbritannia i selskapet Kahoot! AS, som ble stiftet i samarbeid mellom NTNU Technology Transfer, We Are Human og Morten Versvik.

Forretningsutvikler i selskapet, Åsmund Furuseth, kan fortelle at Kahoot! har flere prosjekter løpende.
- Noen av prosjektene får vi finansiert gjennom Forskningsrådsprogrammer som FORNY eller tilskuddsmidler fra Innovasjon Norge, og noen finansieres ved at bedrifter betaler for å bruke produktet vårt.

Alle som jobber i Kahoot! AS eier en del av selskapet. Furuseth understreker hvor viktig det er at alle som er med å bidra, har eierskap til produktet de bygger og selger. I tillegg anbefaler han selskaper å tenke globalt allerede i en oppstartsfase.

- Allerede i pilotfasen trakk vi inn internasjonale testbrukere, som vi har holdt tett kontakt med. Fordelen i dag er at du kan være en global aktør og få direkte, live feedback. Men det er også viktig å finne og velge ut arenaer som kan passe godt for selskapet ditt. For eksempel var South by Southwest i Texas bra for oss fordi det er en veldig global og framtidsrettet arena. USA er opptatt av å ta i bruk ny teknologi tidlig. På South by Southwest er det i stor grad teknologileverandører og innkjøpere som møtes, så der fikk vi mulighet til å møte markedet vårt.

Kahoot! AS har fått SkatteFUNN-godkjenning for å se på effekten av spillbasert læring på plattformen, og til å utvikle nye, globale samhandlingsverktøy til løsningen. På spørsmål om de vil anbefale ordningen til andre oppstartsbedrifter, er Furuseth soleklar: - Absolutt! SkatteFUNN er jo den beste og enkleste hjelpen for oppstartsbedrifter. SkatteFUNN dekker kjerneaktivitetene i prosjektet. FoU-en, rett og slett.

Kahoot! sin modell går ut på å skape engasjerende læring. Selskapet har fått SkatteFUNN-støtte til å studere effekten av spillbasert læring på plattformen. (Illustrasjon: Kahoot! AS)

Furuseth råder gründere som vurderer å søke om offentlig støtte fra Innovasjon Norge, Forskningsrådet eller andre støtteordninger til å sette seg inn i de ulike virkemidlene og hva som finnes av muligheter.

- Gå på nettsidene til de ulike virkemidlene og les deg opp. Det er godt beskrevet, og det å skrive en søknad og få den godkjent, er enklere enn mange tror. Det kan alltid være greit å snakke med noen som har skrevet og fått godkjent en søknad før, men du trenger ikke å bekymre deg for at dette er noe du ikke får til.

Skrevet av:
Martine Helene Svanevik / Forskningsrådet
Publisert: 09.12.2014