Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse

I forbindelse med omlegging av nettsidene til Forskningsrådet, vil det ikke være mulig å opprette nye søknader i perioden 5. april til 15. mai. Allerede opprettede søknader kan likevel sendes inn i den aktuelle perioden og Mitt nettsted fungerer ellers som normalt. Hvis din bedrift planlegger å sende inn en søknad i løpet av april/begynnelsen av mai, må du derfor opprette denne før 5. april.

Forside > Prosjekteksempler > Skog og tre > Skog/tre_SB Skog AS
Skog og tre

Nettbrett gjør skogsarbeidet enkelt

SB Skog AS har utviklet en felles kommunikasjons-plattform på iPad for å sikre bedre kommunikasjon, mer rasjonell drift og færre feil i skogen.

SB Skog har hovedkontor på Støa i Elverum, og forvalter og drifter skog for private og offentlige skogeiere over hele Sør- og Midt-Norge.

– Alle ledd i skogen bruker ulike systemer, som igjen varierer litt fra årgang til årgang, forteller prosjektleder Isak Hasselvold til Østlendingen. – Utfordringen vår har vært å finne et overordnet system som gjør at de ulike systemene kan spille sammen. Så vi har bygd et nytt system rundt en Ipad.

Ved å samle alle opplysningene om en jobb i én nettportal, kan man se alle ledd i arbeidsprosessen – fra planleggeren til mannen i hogstmaskinen – hva som er gjort og hva som skal gjøres.

Systemet er så enkelt å bruke at det nesten ikke er behov for opplæring. Og selskapet opplever kun positive tilbakemeldinger. Skogsarbeider Kjetil Bråten sier til Østlendingen at han bare ser fordeler med det nye systemet:

– Alt er blitt mye enklere, særlig på vinteren. Nå vet vi eksakt hva som skal hogges, og slipper å vase rundt i snøen.

Utviklingen av Ipad-systemet har pågått over flere år, men SB Skog søkte SkatteFUNN først i 2014. Administrerende direktør Frode Hjort ser i ettertid at de burde søkt tidligere.

SB Skog har utstyrt 50 underleverandører og et tilsvarende antall planleggere med Ipad, i prosjektet som totalt koster 4,5 millioner kroner over to år.

Skrevet av:
Lena Viola Rossevik / Forskningsrådet
Publisert: 22.05.2015