Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse

I forbindelse med omlegging av nettsidene til Forskningsrådet, vil det ikke være mulig å opprette nye søknader i perioden 5. april til 15. mai. Allerede opprettede søknader kan likevel sendes inn i den aktuelle perioden og Mitt nettsted fungerer ellers som normalt. Hvis din bedrift planlegger å sende inn en søknad i løpet av april/begynnelsen av mai, må du derfor opprette denne før 5. april.

Forside > Prosjekteksempler > Kultur og underholdning > Kultur og underholdning Lydbokforlaget
Kultur og underholdning

Lydbokapp

Intuitiv og brukervennlig lydbokapp fra Lydbokforlaget AS.

Lydbokforlaget AS har utviklet en ny lydbokapp som er intuitiv og brukervennlig. Den nye appen fungerer godt på både IOS- og Androidbaserte avspillere. Skybiblioteket gir brukeren tilgang til alle sine kjøpte filer fra ulike avspillere, også på tvers av plattformer. Bokmerker sørger for at avspillingen fortsetter der man sist stanset, også når man skifter avspiller.

Skybiblioteket gir brukeren tilgang til alle sine kjøpte filer fra ulike avspillere, også på tvers av plattformer. (Foto: Sverre Jarild)

Problemstillingene i utviklingsfasen har vært knyttet til intuitiv bestilling og nedlasting av lydbøker, og tekniske løsninger for bibliotekfunksjoner og lagring av lydbøker i nettskyen. I tillegg var det et problem å få tilgang til lydbøkene på tvers av plattformer og fra ulike avspillere. Responsen fra testgruppene har vært meget god og appen er karakterisert som svært intuitiv og brukervennlig.

Undersøkelser viser at svært mange i Norge hører lydbøker når de skal gjøre aktiviteter som varer mer enn 30 minutter, f.eks. bilturer, trening og hagearbeid.

Bedrift: Lydbokforlaget AS (etablert 1995)
SkatteFUNN-godkjenning: 2007 - 2012
Problemstillinger: Utvikle intuitiv og brukervennlig lydbokapp.
Annen offentlig støtte:

 

Publisert: 05.07.2013