Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse

I forbindelse med omlegging av nettsidene til Forskningsrådet, vil det ikke være mulig å opprette nye søknader i perioden 5. april til 15. mai. Allerede opprettede søknader kan likevel sendes inn i den aktuelle perioden og Mitt nettsted fungerer ellers som normalt. Hvis din bedrift planlegger å sende inn en søknad i løpet av april/begynnelsen av mai, må du derfor opprette denne før 5. april.

Forside > Prosjekteksempler > Miljø > Miljø Breivoll Inspection Technologies
Miljø

Lekkasjesensor for inspeksjon av vannrør

BIT PipeScanner 2 kontrollerer tilstanden på vannrør i bakken.

Breivoll Inspection Technologies har benyttet seg av SkatteFUNN til å støtte oppunder sitt forsknings- og utviklingsarbeid siden ordningen ble opprettet i 2002. De var den første bedriften i Nord-Norge som fikk innvilget SkatteFUNN-midler. Et konkret resultat av flere prosjekter er BIT PipeScanner 2.

Foto: Breivoll Inspection Technologies AS Breivoll Inspection Technologies AS leverer tjenester basert på norskutviklet høyteknologi i et globalt marked. (Foto: Breivoll Inspection Technologies AS)

Teknologien som bedriften har utviklet gir bedre oversikt over tilstanden til rørene i vannverkenes nett uten at man må grave opp rørene. En oversikt over rørenes tilstand gjør at man kan gjennomføre målrettede tiltak mot gamle og svekkede rør, og forlenge levetiden på de rørene som fremdeles er i god stand.

Bedriften er ledende på sitt felt og er mye benyttet av både norske og europeiske vannverk.

Bedrift: Breivoll Inspection Technologies AS (etabl. 1999)
SkatteFUNN-godkjenning: 2002-2013
Problemstillinger: Utvikle inspeksjonsenhet for kontroll av nedgravde vannrør
Annen offentlig støtte: Innovasjon Norge, EU

 

Publisert: 05.07.2013