Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse

I forbindelse med omlegging av nettsidene til Forskningsrådet, vil det ikke være mulig å opprette nye søknader i perioden 5. april til 15. mai. Allerede opprettede søknader kan likevel sendes inn i den aktuelle perioden og Mitt nettsted fungerer ellers som normalt. Hvis din bedrift planlegger å sende inn en søknad i løpet av april/begynnelsen av mai, må du derfor opprette denne før 5. april.

Forside > Prosjekteksempler > Annet > Annet_InMemory
Annet

In Memory vil sette QR-koder på gravsteiner

Løsningen gir tilgang til minner gjennom lyd og bilde.

Gjennom nettportalen inmemory.no kan begravelsesbyråene sette opp og bestille programhefter til seremonien, takkekort, minnebøker og portretter. Nå ønsker bedriften å sette QR-koder på gravsteiner.

In Memorys løsning gir besøkende ved graver tilgang til alt innhold på den avdødes minnesider på nett. De har også gjort det mulig å kommunisere på minnesidene ved å sende bilder og hilsener, og å kommunisere med den avdødes familie via et egenutviklet "WhatsApp"-system direkte til familiens mobiltelefoner.

– Vår løsning er blitt en standard i Norge, mye på grunn av vår informasjonsutveksling med Intelligent Software og Adstate, sier prosjektansvarlig Bjarne Johnsen. Utviklingen av webløsningen for innholdoppsett og bestilling av QR-kode til gravsteiner var et helt nytt satsingsområde og produkt for bedriften.

En utfordring i prosjektet ble å finne gode partnere som kunne være med å utvikle
systemløsningene som skulle til for å få produktet til å fungere i markedet. Samarbeidet med Initio Medielab og Intelligent Software var avgjørende for å løse de teknologiske utfordringene i prosjektet, mens In Memory sto for de grafiske elementene.

En uventet utfordring i prosjektet som bedriften ennå ikke har funnet en god løsning på, er mangelen på interesse for QR-koder på gravsteiner i Norge. Teknologien er på plass og løsningen er ferdig utviklet. Det som gjenstår er å finne
en innsalgsmetode som gjør at folk flest ønsker å benytte seg av muligheten.

– Vi tror at tiden jobber for vårt prosjekt og at det å ta i bruk QR-koder på gravstein en dag vil bli like vanlig som å åpne en avis, avslutter Johnsen.

To gutter "vanner oldefar" mens de snakker med de voksne om hvordan han egentlig var mens han levde. QR-kode på gravsteinen gir tilgang til minner gjennom lyd og bilde, og kan dermed gjøre opplevelsen ved å besøke graven rikere. (Foto: Beate Nicoline Andersen)

 (Forsidefoto: Friendsofthedunes.org).

 

Skrevet av:
Eva Elisabeth Haugen / Forskningsrådet
Publisert: 08.05.2014