Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse

I forbindelse med omlegging av nettsidene til Forskningsrådet, vil det ikke være mulig å opprette nye søknader i perioden 5. april til 15. mai. Allerede opprettede søknader kan likevel sendes inn i den aktuelle perioden og Mitt nettsted fungerer ellers som normalt. Hvis din bedrift planlegger å sende inn en søknad i løpet av april/begynnelsen av mai, må du derfor opprette denne før 5. april.

Forside > Prosjekteksempler > IKT > IKT_RoomSketcher
IKT

Engasjerende og brukervennlig 3D-visualisering

RoomSketcher ønsker å bli ledende på 3D-visualisering av interiør.

RoomSketcher er et online tegneverktøy som gjør det enkelt å tegne plantegninger i 2D og 3D. Selskapet gir de som er på jakt etter nytt bosted og boligeiere som vil pusse opp sin eiendom, bedre mulighet til å visualisere hvordan boligen vil se ut med møbler, farger og materialer. Produktet har allerede tusenvis av brukere fra hele verden.

"Plantegninger av høy kvalitet har blitt en helt nødvendig del av markedsføringen av boliger. Potensielle kjøpere har behov for å kunne visualisere hjemmet sitt, og vi gir dem denne muligheten gjennom boligplanleggeren og 3D-visning," – sier salg og markedsdirektør Trine Bretteville.

Det som var særlig utfordrende i prosjektet var å finne en måte å forenkle dataflyten på og å gjøre det lettere å produsere høykvalitetsbilder i 3D. (Foto: RoomSketcher)

Det som er særlig utfordrende i prosjektet var å finne en måte å forenkle dataflyten på og å gjøre det lettere å produsere høykvalitetsbilder i 3D. Løsningen ble å utvikle en generisk datamodell som var kompatibel med de tre renderingsmotorene selskapet benytter. Det reduserte kostnadene med produksjon og oppdatering av modellene, samtidig som det åpnet for at selskapet kunne modellere kompleks geometri.

I løpet av prosjektperioden klarte selskapet å utvikle datamodellen og å definere hvordan buede vegger og skråtak skal representeres, men de rakk ikke å teste prototyper for denne delen av geometrien. Selskapet viderefører derfor deler av problemstillingen i et nytt SkatteFUNN-prosjekt.

RoomSketcher AS ble grunnlagt i 2007 og vi har hovedkontor i Oslo. I tillegg til SkatteFUNN, mottar firmaet finansiering fra Viking Venture og Torrey Pines AS. RoomSketcher har hatt SkatteFUNN-prosjekter løpende siden 2010.
 

Skrevet av:
Martine Helene Svanevik / Forskningsrådet
Publisert: 31.01.2014