Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse

I forbindelse med omlegging av nettsidene til Forskningsrådet, vil det ikke være mulig å opprette nye søknader i perioden 5. april til 15. mai. Allerede opprettede søknader kan likevel sendes inn i den aktuelle perioden og Mitt nettsted fungerer ellers som normalt. Hvis din bedrift planlegger å sende inn en søknad i løpet av april/begynnelsen av mai, må du derfor opprette denne før 5. april.

Forside > Prosjekteksempler > IKT > IKT dSafe
IKT

Digitale kvitteringer fra butikker helt automatisk

dSAFE gjør det mulig for brukersteder å tilby digitale kvitteringer.

Kvitteringer er kjøpsbevis og derfor viktige dokumenter for kunder i tilfelle de trenger dem til reklamasjon, garanti, forsikringoppgjør og lignende. Kvitteringene blir printet ut på termisk papir som har flere ulemper. For eksempel kan teksten forsvinne og gjør det vanskelig å bruke det som kjøpsbevis. I tillegg inneholder papirkvitteringer kjemikaliet Bisfenol A som er skadelig, spesielt for gravide. I tillegg er papirkvitteringer ofte vanskelig å finne igjen når man trenger dem til reklamasjon, utlegg eller reiseregning.

Foto: dSAFE AS dSAFE vant den prestisjetunge prisen «Telenor Digital Prize Winner» for den beste digitale tjenesten i Norden i 2012. (Foto: dSAFE AS)

dSAFE har utviklet en infrastruktur som gjør det mulig for brukersteder å utstede kvitteringene digitalt til kunder når de betaler med kort, helt automatisk.

Utfordringene har vært å utvikle en løsning med hensyn til sikkerhetskrav fra Visa og MasterCard, og skalering som skal takle flere hundre transaksjoner per sekund.

Per dags dato er det mulig å registrere seg hos Digipost og hente fram kvitteringene på pc, mobiltelefoner og nettbrett.

Infrastrukturen gjør det mulig å tilby digitale kvitteringer i forskjellige kanaler slik at kundene kan velge hvor de vil registrere seg for å få tilgang til - og arkivere kvitteringer.

Bedrift: dSAFE AS (etabl. 2009)
SkatteFUNN-godkjenning: 2010 - 2012
Problemstillinger: Utvikle tilbud til kunder om digitale kvitteringer fremfor papirbaserte – ivareta sikkerhetskrav fra leverandører av bankkort.
Annen offentlig støtte: Innovasjon Norge (inkubatormidler, IFU-midler)

 

Publisert: 05.07.2013