Forskningsrådets nettsider benytter seg av informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse av nettstedet.
Ved å lukke denne meldingen, samtykker du i vårt bruk av informasjonskapsler. Personvernerklæringen finner du her.
Lukk påminnelse

I forbindelse med omlegging av nettsidene til Forskningsrådet, vil det ikke være mulig å opprette nye søknader i perioden 5. april til 15. mai. Allerede opprettede søknader kan likevel sendes inn i den aktuelle perioden og Mitt nettsted fungerer ellers som normalt. Hvis din bedrift planlegger å sende inn en søknad i løpet av april/begynnelsen av mai, må du derfor opprette denne før 5. april.

Forside > Prosjekteksempler > Kultur og underholdning > KulturOgUnderholdning_Cipio
Kultur og underholdning

Cipio vil gjøre digitale aviser og magasiner levende

Ny teknologi vil gjøre det enklere å publisere digitalt innhold.

Et problem Cipio har sett i markedet i dag, er at mediehus har høye kostnader forbundet med digital publisering. Det er mange utviklere involvert, og ofte har mediehusene to separate redaksjoner, en for å kunne publisere digitalt og en for den vanlige papirutgaven.

Det som er nytt med Cipio sin løsning er hvordan verktøyet automatisk reproduserer papirutgaven av hvilken som helst avis eller magasin til en digital versjon som kan leses på alle enheter. I tillegg utvikler de en unik redigeringsløsning som vil gjøre publikasjoner levende og interaktive.

"Vi ønsker å lede aviser og magasiner til nye måter å publisere sitt innhold på," sier prosjektleder Fredrik Evjen Ekli.

 

Løsningen skal testes av The Huffington Post, Schibsted Sverige og Die Zeit. (Foto: Colorbox.com)

Gjennom verktøyet kan mediehusene laste opp sine filer til en nettbasert tjeneste som gjør konverteringen, for så å benytte et online redigeringsverktøy til å legge inn animasjoner, bildeserier, filmer og mer. Videre distribueres de ferdig redigerte filene automatisk til alle typer enheter.

"Vi vil på denne måten gjøre papiraviser og papirmagasiner levende," sier Ekli.

Det digitale verktøyet gjør det mulig for aviser og magasiner å publisere innhold til alle skjermstørrelser på en enkel måte. Det kan zoomes, scrolles og legges til animasjoner, bildevisninger og filmer.

"Vi baserer oss på hvordan media jobber og gjør det enklere for dem å publisere det de sender til trykk også på digitale enheter," sier Ekli. Løsningen skal testes av The Huffington Post, Schibsted Sverige og Die Zeit.

Cipio startet opp virksomheten i juni 2013. Bedrift spesialiserer seg på digital distribusjon av magasiner og aviser. I tillegg til støtten fra SkatteFUNN, har bedriften mottatt finansiering fra Innovasjon Norge og Orkdal sparebanks næringsfond.

Skrevet av:
Martine Helene Svanevik / Forskningsrådet
Publisert: 07.01.2014